Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lintu- ja hirvikauden aloitusta Pohjois-Karjalassa

Lisätty 24.10.2015

Tänäkin vuonna lähdin Outokummun Juojärvelle hirven aloitukseen. Alun perin tarkoituksena oli ottaa Olga mukaan lintuja haukkumaan, mutta juoksut pilasi tämän suunnitelman. Näin ollen Olga-pystäri jouduttiin lennossa vaihtamaan Alma-mäyräkoiraan, joka reissun päätteeksi ylennettiinkin MÄYRÄkoirasta LINTUkoiraksi. Reissuun lähdettiin viikkoa ennen aloituslauantaita, lomat kun oli varattu myös lintumetsää silmälläpitäen.

Lue kokonaan »

Kohtasin ensimmäisen majavani Lieksassa!

Lisätty 22.04.2015

Ensimmäinen majavani!Ensimmäinen majavani!

 

Vielä pari vuotta sitten en osannut kuvitella, että tulisin vielä joskus metsästämään majavia. Tiesin, että majavat aiheuttavat maanomistajille vahinkoja patoamalla vesistöjä ja kaatamalla puustoa, mutta koska itse en elänyt enkä metsästänyt majava-alueilla, asia tuntui kovin kaukaiselta. Majava tuntui muutenkin kovin eksoottiselta eläimeltä, enkä oikein käsittänyt minkä muun vuoksi niitä oikein metsästetään. Käsitykseni majavan hyödynnettävyydestä kuitenkin muuttui, kun pääsin muutaman kerran maistamaan majavanlihaa.  Lisäksi mikään muu ei ole pitänyt passissa käsiäni syksyllä yhtä lämpiminä kuin majavahanskat. Maanantaina 6.4. näin ensimmäistä kertaa majavan! Kyseiselle majavalle se ei ollut yhtä iloinen kohtaaminen ;-).

Lue kokonaan »

Simulaattori, jolla voi ihan oikeasti kehittää ampumataitoja!

Lisätty 18.03.2015

Tyttöjen kanssa radalla :-)Tyttöjen kanssa radalla :-)Käytiin tyttöjen kanssa tutustumassa Kaarinaan Marksman ST-2 ammuntasimulaattoriin, joka avattiin metsästäjien käyttöön tämän vuoden tammikuussa. Simulaattori on Turun seudun riistanhoitoyhdistyksen perustama, ja rahoitus siihen saatiin Suomen riistakeskukselta ja Varsinais-Suomen riistanhoitoyhdistyksiltä. Olen aikaisemmin nähnyt joitakin ammuntasimulaattoreita, mutta Kaarinan simulaattori on ihan omaa luokkaansa! Parasta antia Marksman ST-2:ssa on yksityiskohtaiset analyysit suorituksista, mikä auttaa metsästäjiä huomaamaan mikä omassa ammunnassa mättää ja miten näitä virheitä voisi korjata. Ohjelma sopiikin hyvin sekä aloitteleville että kokeneille metsästäjille, jotka haluavat hioa taitojaan.

Lue kokonaan »

Satuja pahoista metsästäjistä?

Lisätty 11.03.2015

Ilomantsi-Tuupovaara alueella kaadettu naarassusiIlomantsi-Tuupovaara alueella kaadettu naarassusiPerjantaina 20.2. pakkasin kamppeeni autoon ja lähdin kymmeneksi päiväksi Pohjois-Karjalaan metsästys- ja juttumatkalle. Tarkoituksena oli tehdä lehtijuttuja maanantaina 23.2. Ilomantsissa käynnistyneestä kannanhoidollisesta susijahdista. Samalla reissulla piti yrittää ehtiä Lieksaan kyttäämään vähän majaviakin. Menomatkan puolivälissä radiosta kantautui uutisia siitä, että susijahti oli keskeytetty kolmella paikkakunnalla Suomen luonnonsuojelupiirien tekemien valitusten vuoksi. Valituksia oli tehty kaikista kannanhoidollisista poikkeusluvista, myös Ilomantsi-Tuupovaaran yhteisluvasta. Eli jahtia, jota olin menossa seuraamaan, ei välttämättä järjestettäisi lainkaan! Jahtia ei kuitenkaan keskeytetty ja nuori naarassusi saatiin kaadettua Ilomantsi-Tuupovaaran alueella tiistaina 24.2.2015. Kirjoitan vielä myöhemmin blogiini kuvauksen kymmenen päivän reissustani, mutta tässä kirjoituksessa pohdin ensin pikkuisen susiasiaa.

Lue kokonaan »

Kaupunkilaismäyräkoiran haasteena harjoittelupaikkojen puute

Lisätty 04.03.2015

Minä ja AlmaMinä ja AlmaAlman metsästyskausi on nyt tältä vuodelta ohi. Alma on kolmevuotias karkeakarvainen mäyräkoirani, jonka kanssa on harrastettu mahdollisuuksien mukaan kauriseläinten ja jänisten metsästystä. Tiedän, että huippuajuriksi kehittyisi paremmin, jos koira voisi keskittyä vain yhteen riistalajiin. Yhteen lajiin keskittyminen vähentäisi kuitenkin Alman hommia entisestään, koska harjoittelu- ja metsästyspaikkoja Almalla on ollut aika vähän. Täällä etelässä meillä kun ei ole omia metsästysmaita. Tuttujenkin maastot ovat joko liian pieniä tai liian lähellä ajoteitä. Tiedän, että monella muillakin innokkailla kaupunkilaismetsästäjällä on samanlaisia ongelmia ajokoiriensa koulutuksessa.

Lue kokonaan »

Kauriskausi ohi tältä talvelta :-(

Lisätty 03.02.2015

Lauantaina 31.1.2015 vietin viimeisen iltani tältä talvelta kaurispassissa – tuloksetta. Koko kautena olen saanut saaliikseni yhden vasan, vaikka passissa olen viettänyt aikaa lähes viikoittain lokakuusta tammikuun loppuun. Kaverillani on ollut parempi tuuri. Ne muutamat kerrat kun hän on kiivennyt Kirkkonummen torniin, kauriita on kaatunut. Tiedän, että minun pitäisi olla ihan tyytyväinen, aloitinhan koko touhun vasta tänä syksynä. Nälkä kuitenkin kasvoi syksyn mittaan ja jossain vaiheessa huomasin himoitsevani erityisesti sarvipäitä. Vielä pari vuotta sitten kun en voinut edes ymmärtää, miten jotkut voivat saada kiksejä moisista trofeista ;-). 

Lue kokonaan »

Jospa kädet pysyisivät nyt lämpiminä!

Lisätty 29.01.2015

LiipasinsormihanskatLiipasinsormihanskatKäsien palelu passissa on inhottavaa! Olen kokeillut erilaisia teknisiä lämpöpusseja, mutta osa pusseista ei ole toiminut käytössäni lainkaan. Lisäksi niiden käsittelystä – taskusta kaivamisesta, availusta ja paikoilleen asettelemisesta – tulee mielestäni liikaa rapinaääniä passissa.

Lue kokonaan »

Ellien peurajahti Sastamalassa 13.–14.12.2014

Lisätty 18.12.2014

Jahdin jälkeen puidaan tunnelmia Etelä-Tyrvään metsästysmajallaJahdin jälkeen puidaan tunnelmia Etelä-Tyrvään metsästysmajallaParisen vuotta sitten innokkaan metsästäjän ja Sastamalan riistanhoitoyhdistyksen aktiivi Jouko Ketolan päässä alkoi muhia idea naisten peurajahdin järjestämisestä Sastamalassa. Kotona oli ollut puhetta, ettei naisille juuri järjestetä peurajahteja, vaikka erilaisia hirvijahteja jonkin verran järjestetäänkin. Sastamalan peurakanta on erittäin runsas ja paikkakunnalla olisi mahdollisuus tutustuttaa eri puolilla Suomea asuvia metsästäjänaisia peuranmetsästyksen saloihin. Ohimennen Ketola mainitsi asiasta Etelä-Tyrvään Erämiesten puheenjohtaja Heikki Viikarille, mutta asia jäi vielä tässä vaiheessa puheen tasolle. 

Lue kokonaan »

Allijahdissa marraskuun tuulessa Helsingin edustalla

Lisätty 02.12.2014

Ensimmäinen vesilintuniEnsimmäinen vesilintuniLapsuudenkodissani ei juurikaan ole harrastettu sorsametsästystä eikä vesilinnustusta ylipäätänsäkään. Helsingissä vesilinnustus on kuitenkin ainut tapa harrastaa metsästystä, sillä valtion vesialueilla kaikki metsästyskortin lunastaneet saavat metsästää vapaasti. Marraskuussa lähdinkin ensimmäisiä kertoja tutustumaan siihen, miten alleja metsästetään Helsingin ulkoluodoilla.

Lue kokonaan »

Paras ilta passissa tähän mennessä!

Lisätty 24.11.2014

Välillä passissa on ihan kiva vaan tarkkailla eläimiä!Välillä passissa on ihan kiva vaan tarkkailla eläimiä!Loka- ja marraskuussa olen viettänyt monta iltaa kaurispassissa Kirkkonummella. Lokakuisen kaatoni jälkeen mitään eläimiä ei ole näkynyt. Tänään näin jo passipaikalle tullessani ruokintapaikalla kaksi kaurista. Pakoonhan ne lähti! Puolisen tunnin odottelun jälkeen ruokintapaikalle tuli vielä kolme peuraa. Ehdin katselle niiden syömistä melkein tunnin verran kiikarin läpi, mutta peuroja ei ystäväni mailla voinut ampua. Sitten kallion poikki juoksi vielä supikoira pariin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla en ehtinyt ampua. Toisella kerralla supi pysytteli kauempana kivikon takana, ja paikka oli sen verran huono, etten uskaltanut ampua.

Lue kokonaan »