Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Jospa kädet pysyisivät nyt lämpiminä!

Lisätty 29.01.2015

LiipasinsormihanskatLiipasinsormihanskatKäsien palelu passissa on inhottavaa! Olen kokeillut erilaisia teknisiä lämpöpusseja, mutta osa pusseista ei ole toiminut käytössäni lainkaan. Lisäksi niiden käsittelystä – taskusta kaivamisesta, availusta ja paikoilleen asettelemisesta – tulee mielestäni liikaa rapinaääniä passissa.

Majavahanskat pitää sormet lämpiminäMajavahanskat pitää sormet lämpiminäKovimmilla keleillä olen pitänyt suuria ja lämpimiä majavahanskoja sormikkaiden päällä. Majavahanskojen etu on siinä, että ne voi pudottaa pois käsistä hyvin hiljaisesti. Alla olevat sormikkaat ovat kuitenkin haitanneet majavahanskojen ”tehoa”, koska erillään olevat sormet paleltuvat helpommin kuin yhdessä olevat. Lapaset kädessä taas on mahdoton ampua.

Olen käyttänyt myös läppäkynsikkäitä. Niiden kanssa on helppo ampua, mutta sormet ovat niissäkin erillään, minkä vuoksi ne eivät ole yhtä lämpimiä kuin lapaset. Juttelin asiasta erään metsästäjän rouvan kanssa, joka neuvoi minua tekemään lapaset, joissa liipasinsormen saisi helposti ulos lapaseen tehdystä reiästä. Aloitin kutomisen välittömästi ja tässä on nyt kokeiluversioni liipasinsormilapasista. Täytyy koittaa viikonlopun kauriskauden lopetuksessa, josko kädet pysyisivät nyt lämpiminä :-)

 

Lapasiin tehdään reikä etusormen tyven kohtaanLapasiin tehdään reikä etusormen tyven kohtaan

Sormen on helppo työntää ulos juuri ennen liipaisimen puristamistaSormen on helppo työntää ulos juuri ennen liipaisimen puristamista