Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

17-vuotias Tassuvaari pikku-Veeran kanssa kastautumassa17-vuotias Tassuvaari pikku-Veeran kanssa kastautumassaKuvassa edesmenneet Tassu-vaari (ensimmäisen suomenpystykorvamme Patun poika) sekä Veera-tyttö Pyhtään ulkosaaristossa. Tassu ja Veera menehtyivät molemmat kuvan ottamisen jälkeen seuraavana syksynä, Tassu vanhuuteen ja Veeran taas vei merikotka samaisesta saaristosta.

 

 

  

Alma lempipaikassaan, vahtimassa että sitä ei jätetä reissustaAlma lempipaikassaan, vahtimassa että sitä ei jätetä reissusta

 Alma (Konemiehen Unelma) on kolmevuotias mäyräkoirani, jonka kanssa on harrastettu mahdollisuuksien mukaan peura- ja jänismetsästystä. Valitettavan vähän peuratilaisuuksia on tarjoutunut, koska en kuulu metsästysseuraan, jolla on peuramaita. Intoa Almalla kyllä riittää.

 

 

  

 Kuvassa edesmennyt Patu, joka tähystelee lintuja kesäpaikassamme Pyhtään ulkosaaristossaPatu-vaariPatu-vaari. Kuvassa Patu on 16-vuotias. Patu oli erittäin hyvä lintukoira ja tappoi kaikki minkit ja supit saarestamme.

 

 

 

 

 

                 Olga metsälläOlga metsällä

Valkovarvas Olga (Höyheneukon Olga) on kaksivuotias suomenpystykorvani. Olga on puoliksi venäläinen,  sen emä on kotoisin Udmurtiasta. Olga on ensimmäinen pystykorvani, jonka kanssa ollaan käyty linnunhaukkukokeissa ja näyttelyissä, aikaisempien kanssa on pelkästään harrastettu metsästystä.

 

 

Jeppe katselee luultavasti tässä kuvassa ongenkohoa :-)
Jeppe katselee luultavasti tässä kuvassa ongenkohoa :-) Jeppe on 11-vuotias bordercollieni, jonka kanssa ollaan harrastettu jäljestystä ja pelastuskoiratoimintaa. Nykyään kuuro vanhus on eläkkeellä. Jeppe rakastaa uimista ja on aina mielellään myös apuna kun käyn kalassa ;-).

 

 

 

Ninni kävelylläNinni kävelylläNinni oli oikein hauska tapaus, mutta ei mitenkään erikoisen hyvä lintukoira. Isäni mukaan Ninnillä oli aina huulipunaa ja käsilaukku metsällä, sen verran laiskasti välillä haki lintuja. Kyllä sille jotain lintuja kuitenkin ammuttiin.

 

 

 

 

Nyyti-vanhus saaressaNyyti-vanhus saaressaNyyti oli ensimmäinen mäyräkoirani, jonka otin 17-vuotiaana. Tuolloin asuin Helsingin keskustassa, jonne en ihan oikeita metsästyskoiria voinut ottaa. Kääpiömäyräkoira Nyyti ei ollut kovin riistaverinen, pölläytti välillä korkeintaan puluja Hakaniemen torilla tai pullasorsia Tokoin rannassa lentoon.

 

 

 

 

Tuittu-vanhus kesämökilläTuittu-vanhus kesämökilläTuittu oli Nyytin pentu, jonka jätin itselleni. Tuittu oli myöskin kaupunkilaiskoira. Tuittu eli kymmenisen vuotta emänsä kanssa ja sai oman äänensä kuuluviin oikeastaan vasta Nyyti-emän kuoleman jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kustu kerjää herkkujaKustu kerjää herkkujaKustu-beagle oli lapsuudenkotini ensimmäinen koira ja isäni käytti sitä paljon jänismetsällä. Kustu oli beaglemäiseen tapaan erittäin ahne ja varasti kaiken minkä pystyi. Joskus oli kuulemma syönyt koko viikonlopun metsäeväät sillä aikaa kun isäni oli lämmittämässä saunaa ;-)